Selmer sælger ejendomme til Heimstaden i milliard-handel

Selmer overdrager ejendomme for mere end 2,5 mia. kroner til svenskbaserede Heimstaden, der har en række svenske pensionsselskaber i sin ejerkreds. Overdragelsen omfatter 34 ejendomme med cirka 1.500 lejemål fordelt på ca. 125.000 m2.

Efter en meget vellykket proces er der nu sat underskrift på en aftale med Heimstaden.

”Vi er meget tilfredse med handlen, der understreger, at vores forretnings- og investeringsstrategi har været den rigtige”, siger Dennis Grünberger.

Heimstaden positive over forløbet

Christian Fladeland, Co-Chief Investment Officer hos Heimstaden siger til EjendomsWatch, at de er blevet positivt overraskede: “Vi har ikke haft nogen længerevarende kontakt til sælger, men vi har oplevet et meget professionelt forløb. Vi er blevet positivt overrasket over den forvaltning, der er foretaget på ejendommene – både i forhold til vedligeholdelse og behandling af lejere”.

Timingen var rigtig

”Vi har gennem de seneste år arbejdet målrettet på at opbygge en attraktiv og veldrevet portefølje af

boligudlejningsejendomme, med primært børnefamilier og ældre som lejere, og vi havde en fornemmelse af, at tiden var inde til at afsøge markedet for investorer”, siger Dennis Grünberger, der derfor mener at timingen var perfekt.

Medarbejderne har gjort en kæmpe indsats

Hele processen er gennemført på ganske kort tid, når der tages højde for kompleksiteten og antallet af ejendomme, oplyser Dennis Grünberger. ”Vores medarbejdere har lagt en kæmpe indsats i forløbet. Uden dem var det ikke lykkedes”, siger Dennis Grünberger og fortsætter, ”Vi har bevist, også over for os selv, at vi har et mandskab og en ”gearing”, der placerer os i den bedste liga”.

Fremtiden

De kommende uger vil Dennis Grünberger og hele holdet bag bruge på at få alle praktiske forhold på

plads. ”I løbet af efteråret skal vi da have kigget på nye og attraktive projekter – og meget gerne med

en grønnere og mere bæredygtig profil, hvis mulighederne og priserne tillader det”, siger Dennis Grünberger og fortsætter, ”Jeg kan rigtig godt lide det jeg laver, og der er i mere end to årtier oparbejdet en viden og et netværk inden for branchen, der betyder at Selmer selvfølgelig skal fortsætte med det, vi er gode til – udvikling og drift af boligejendomme. Så vi er helt klar til nye muligheder”, slutter Dennis Grünberger.

Læs Selmer Gruppens pressemeddelelse på LinkedIn her

Læs Pressemeddelelsen fra Heimstaden her

Læs interview med Christian Fladeland til EjendomsWatch her